2012-04-24 12:53:35

Nem veheti el az RTL Alekosz lakását

Minden esélye megvan a ValóVilág görög nyertesének, hogy új lakásában maradhasson. Bár szerződést szegett, jogilag mégiscsak övé a nyeremény – mondja a szakértő.

Jogászok gigászi csatája várható az Alekosz kontra RTL Klub perben, amelyben a kereskedelmi csatorna szerződésszegésért vonja eljárás alá a görögöt. Mint ismert, az érdi macsó szerepet vállalt az ÖsszeEsküvők című TV2-es valóságshow-ban, amivel megszegte a ValóVilág kezdetén aláírt szerződést. Elképzelhető, hogy az RTL Klub nemcsak kártérítést követel, hanem az összes nyereményt vissza akarja kapni.

Az ügyben dr. Gerencsér András ügyvéd véleményét kértük, aki úgy véli, hiába mondja az RTL Klub, hogy elvesznek mindent az egykori győztestől, mégsem evidens, hogy költöznie kell. – Nyilván köttetett egy szerződés – kezdte az ügyvéd –, amiben biztosan kikötötték, hogy nem mehet konkurens csatornához. Ha ezt megszegte, fizetnie kell kártérítést, de a jog szerint nem vehetik el a lakást csak akkor, ha ez a szerződésükben szerepel.

Alekosznak persze esze ágában sincs visszaadni a lakást. – Szerződést szegtem, és ezért fizetni fogok, sohasem akartam kibújni a felelősség alól – mondja a görög. – Már elkezdtem spórolni, ha fizetnem kell, legyen miből. A lakást viszont nem áll szándékomban átengedni, megnyertem egy játékot és ez annak a főnyereménye. Az enyém, és nem adom senkinek.

A történetet bonyolítja, hogy a VV4 ezüstérmese, Jerzy a győztes kiesése után másodikként igényt tartana a nyereményre. – A remény hal meg utoljára, még bízom benne, hogy megkaphatom a lakást – mondja. – Nem élem bele magam, de nagyon klassz lenne. Szerintem ötvenszázaléknyi esélyem van, hogy egyszer a tulajdonosa lehetek.

Forrás: borsonline.hu