2012-02-09 11:47:46

Keleti Györgyi bajban: Olaszországban 7, itthon 3 évet kaphat

Keleti Györgyi Magyarországra vágyik, s nincs egyedül a fogva tartása alatt. Valószínűleg a héten már magyarokkal lehet egy cellában, s ismertetik vele, miért kapcsolták le Münchenben.

2011.01.24.,

Többedmagával osztja meg celláját Keleti Györgyi – értesült a Bors megbízható forrásból. Január 11-én tartóztatták le az olasz hatóságok által tavaly február elsején kiadott nemzetközi körözés alapján – nyilatkozta néhány nappal ezelőtt a Borsnak Alfons Obermeier bajor vezető főállamügyész. – A rendőröknek nem tanúsított ellenállást. Jelenleg egy bajor fegyintézetben ül – tette hozzá. Lapunk időközben a lány német ügyvédjétől azt is megtudta, hogy az üzletszerű kéjelgés elősegítésével vádolt Keleti Györgyi rövidesen újra rendszeresen hallhat magyar szót.

A napokban valószínűleg áthelyezik egy olyan intézménybe, ahol más magyar lányokkal lehet egy cellában. Nem titok, elég sok honfitársa van a környéken, aki hasonló ügy miatt keveredett összetűzésbe a törvénnyel – nyilatkozta a Borsnak Györgyi ügyvédje, Alexander K. – Valószínűleg az ügyészség a héten már megjelöl egy időpontot is, amikor ismertetik az ügyfelemmel, miért tartóztatták le, s miért kéri két ország is a kiadatását. Feltehetően erre már ezen a héten sor kerül – tette hozzá a német ügyvéd, aki azért kapott megbízást, mert magyar ügyvédi iroda Németország területén nem járhat el.

A Bors azt is megtudta, hogy Györgyi reményei szerint az ügyészség – a kiadatási kérelmek mérlegelése után – úgy határoz, hogy Magyarországnak adják ki. Nem is csoda, hiszen Olaszországban akár hét évet is kaphat ezekkel a vádakkal, míg Magyarországon maximum hárommal megúszná. Az államügyész elmondása szerint a kérelmek tanulmányozása, majd a döntés akár egy hónapig is elhúzódhat. Az ügyvéd viszont azt reméli, hogy sikerül felgyorsítani ezt a folyamatot.

A Bors megkereste a modell magyar ügyvédjét is. Elképzelhető, hogy az olasz hatóságoknak adják ki ügyfelünket – nyilatkozta lapunknak dr. Gerencsér András, aki többször elmondta: a modell kifejezett kérésük ellenére utazott külföldre.

Forrás: borsonline