2012-08-06 16:42:27

Ráuszítják a gyámügyet Bálint Toncsira

Védelembe vételi eljárást indított Bálint Antónia volt párja. A férfi azt állítja, hogy Toncsi nem neveli megfelelően gyermekét. Az anyuka csodálkozik, mert az apa nem is látogatja Babucit.

Az Egymásért Alapítvány botrányában ismertté vált Földesi- Szabó László szerint veszélyben van kislánya fejlődése, így eljárást kezdeményezett volt párja ellen. Bálint Antónia levélből értesült az újabb ügyről, és először azt hitte, valami vicc áldozata lett.

– Három hónapja nem látta a gyerekét, és nem is tartja vele a kapcsolatot. Sem telefonon, sem személyesen – magyarázta a Borsnak Toncsi. – Már nincs házi őrizetben, kéthetente láthatná. Három hónapja megbeszéltünk egy időpontot, aznap lemondta. Pedig Babuci nagyon várta apucit. Aki ráadásul korábban számos alkalommal nyilatkozott úgy, jó anyának tart. Ennek ellenére azért perel, hogy harmincezer forint helyett tizenöt legyen a gyerektartás, és nem is keresi Babucit. Sőt, ő és a felesége is beperelt becsületsértés miatt. Miért gondolja, hogy ha engem bánt, azzal a gyereket nem? – tette fel a kérdést Antónia.

A műsorvezető ügyvédje, dr. Gerencsér András azt is elmondta, mi vár ügyfelére az ellene indult eljárás során.

– Arra hivatkozva nyújtották be az iratokat, hogy Antónia szoptatja a gyermekét, pedig Toncsi ilyet soha nem állított. Védelembe vételt egyébként is akkor szoktak kérni, ha úgy gondolják, a gyermek veszélyben van: ha például nem kapja meg az alapellátást, nem viszik orvoshoz, nem jár iskolába. Első körben egy környezettanulmány készül majd Antóniáéknál, és reményeink szerint megállapítják, hogy a kislány nincs veszélyben. Ha jogosnak tartják a hatóságok a védelembe vételt, kötelezhetik a szülőket, hogy vigyék orvoshoz, és szüntessék meg azokat a körülményeket, amelyek veszélyeztetik a gyermeket. Antónia esetében szó nem lehet ilyenről – tette hozzá az ügyvéd utalva arra, hogy ügyfele mindenben kislánya érdekeit tartja szem előtt.

Kivizsgálják a szoptatást?

Földesi-Szabó László a Bors kérdésére részletesen indokolta, miért fordult a hatóságokhoz.

– Néhány hete a sajtóban megjelent hírre lettem figyelmes, amely szerint Antónia úgy altatja el a kislányomat, hogy a mellére veszi, vagy megengedi neki, hogy a blúza alatt a mellét simogassa, akár nyilvános helyen is. Több alkalommal is azt nyilatkozta, hogy szerinte ez „komfort szoptatásnak” minősül, ami az általam megkérdezett szakemberek szerint mást jelent. Ezért kértem meg a gyermekvédelmi irodát, hogy ebben tegyen lépéseket.

Forrás: www.borsonline.hu