2014-09-23 18:01:02

Bankhitele miatt nem válhat Pécsi Ildikó fia

dr. Gerencsér András, Pártos Csilla ügyvédje elmondta, hogy a bankhitelek nem könnyítik meg Ügyfele válását.

Több milliós bankhitel késlelteti Pécsi Ildikó fiának válását, aki hiába törekszik feleségével korrekt megegyezésre, közös adósságaik miatt sokáig elhúzódhat a válásuk. A budai házukról sem tudtak még megegyezni.

Napokon belül újabb egyeztető tárgyalásra kerül sor Pécsi Ildikó fia, Csaba és menye, Pártos Csilla között, tudta meg a Bors. A válófélben lévő házaspár már túl van egy személyes találkozón, és ugyan a felek és ügyvédeik folyamatosan egyeztetnek telefonon, úgy tűnik, messze még a megoldás.

– A bankhitelek nem könnyítik meg a dolgunkat – mondta lapunknak dr. Gerencsér András, Pártos Csilla ügyvédje. – Hiába szeretnénk ugyanis igazságosan elosztani a közös vagyont és a bankhitelt, sajnos ügyfelem és a férje adóstársak. Ez pedig azt jelenti, hogy mindketten tartoznak a banknak, még akkor is, ha hivatalosan elválnak.

Mint ismert, Pártos Csilla és férje, Csaba kapcsolata meseszerűen indult, amikor több évtizeddel ezelőtt a Kossuth-díjas művésznő, Pécsi Ildikó összehozta őket. Házasságukat az utóbbi években sok vihar nehezítette, Pártos depressziós lett, autoimmun-betegséggel küzdött, és hiába próbálta megmenteni házasságát: férje végül beadta a válókeresetet.

Bontóperüket nemcsak a – valószínűsíthetően milliós összegű - bankhitelek nehezítik, hanem az is, hogy a saját jógamódszert kifejlesztő Pártos tizenhat éves fiukkal abban a családi házban él, amely Pécsi Ildikó nevén van.

– Ügyfelemet és férjét csak az motiválja, hogy közös gyermeküknek az az otthona. Hogy mi lesz a ház sorsa, az még a jövő titka – reagált a Borsnak Pártos ügyvédje.

Mint arról korábban a Bors beszámolt, a budai luxusingatlan 130 millió forint körüli összeget is érhet. Pécsi Ildikó hónapokkal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy ő édesanyaként a fia érdekeit képviseli, és mivel sem Csaba, sem ő nem szeretne beköltözni a házba, így minél előbb el akarják adni.
 

Mi az az adóstárs? 

Sokan könnyelműen mondanak igent egy-egy jószándékúnak tűnő barátnak, ismerősnek, amikor az megkéri őket, hogy legyen az adóstársuk. Az adóstárs ugyanis a hitel visszafizetéséért a teljes vagyonával felel, és jogilag ugyanolyan kötelezettségei vannak, mint az adósnak. 

 

forrás: borsonline.hu